Att skaffa hund

Greg Persson Djur

Det är för många en dröm att bli hundägare, den drömmen behöver inte vara så långt bort om man väl bestämmer sig. Det första man bör göra är att fundera på om det skulle passa i din vardag till att börja med. Har du tid för en hund? Hundar är tidskrävande, speciellt från början. De behöver både omvårdnad och uppmärksamhet, vilket kräver sin tid. Känner man att en hund kan passa in i vardagen och att man är beredd att uppoffra tid för den så har man redan klarat ett av de viktigare kraven. Men det krävs mer än så av dig som hundägare, vi tänkte gå igenom några saker så är bra att tänka på innan man köper en hund.

Planera

Om du har klargjort för dig själv att du faktiskt har tid och energi för att skaffa en hund så är det dags att fundera på nästa steg. Vilken sorts hund skulle passa dig? Börja med att gå till dig själv och tänk efter hur din vardag ser ut. Är du en aktiv person? Då kan det passa med en hund som kräver lite mer motion än andra. Alla hundar mår bra av en viss mängd motion men vissa raser kräver mer än vad andra gör. Skaffar man en hund som behöver mycket aktivitet när man själv inte rör sig själv så mycket så finns det en risk att hunden inte får tillräckligt med motion och det mår inte hunden bra av och det kan visa sig på mindre roliga sätt. Men, om du känner att en hund kan motivera dig till att komma ut mer så kan det fortfarande vara en bra idé, det kan gynna dig. Kom bara ihåg att det är ett måste för hunden och det ändras inte bara för att du känner dig trött.

När valpen kommer

När du får hem din valp så är det extra viktigt att du är beredd att spendera tid med den. En valp klarar från början inte att vara själv mer än några minuter innan den blir stressad och osäker. Ett tips är att försöka planera ditt hundköp så att du kan göra bort valptiden under semester eller liknande. Det är under den här tiden ni bygger grunden för eran relation, du kommer snabbt märka att detta blir en vän för livet!

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/