Hålla koll på familjens schema

Greg Persson AktiviteterInomhusSpelTräningUtomhus

I en familj finns det många viljor och många aktiviteter utanför hemmet. Och då tillkommer alla saker som ska göras i hemmet. Hur kan du projektleda familjen genom vardagen och se till att det fungerar så smärtfritt som möjligt?

Delegerar

Har ni småbarn kan du bara delegera till din partner, men finns det äldre barn i huset kan du dela upp ansvaret mer. Du behöver inte vara den som håller koll på vad alla andra ska göra.Ge barnen uppgiften att själva komma ihåg att packa gymnastikkläder själv samt lägga kläderna i tvätten när de kommer hem. Din partner och du kan dela lika på hushållsarbetet och skapa ett schema för vad som ska göras när. Det skadar bara dig själv att curla familjen och ta allt ansvar när de är fullkomligt kapabla att komma ihåg sina egna läxor, tandläkartider och matchdagar.

Muskelminne

Skaffa en snygg filofax från Kalenderkungen och skriv ned alla viktiga tider du behöver hålla. Muskelminnet är det nästa bästa minnet efter doftminnet, behöver du komma ihåg något har du större chans att lyckas om du skriver ned det istället för att knappa på telefonen eller försöka memorera det.För familjen kan ni rita upp ett schema på i köket eller rummet ni umgås mest i. Skriv upp vad som ska göras och när samt var alla i familjen kommer att vara under veckan. Bestäm en tid då alla betraktar listan för den aktuella dagen: kvällen innan, efter frukosten eller så fort alla är hemma samtidigt. Du vill inte bara veta vad du ska göra, du vill också ha koll på var resten av familjen är och gör.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/