Skapa ett eget firande med familjen

Greg Persson Aktiviteter

Att fira högtider och födelsedagar är alltid roligt, speciellt barnen ser framemot de traditionella kalasen. Det blir ett roligt uppbrott från vardagen och många gånger innebär högtid presenter för de små. Om alla i familjen gillar att vara med på och hålla i firande, varför inte hittat något eget som ni kan fira?

Vad ska ni fira?

Bestäm först vad ni ska fira. Det kan vara föräldrarnas bröllopsdag, gör det till en helgdag för hela familjen. Eller kanske mitten av året eller en viktig händelse i familjens liv. Det går också att bara välja en valfri dag i månaden då ni dukar upp till kalas och firar att ni alla mår bra och älskar varandra.

Hur ska ni fira?

Lägg ambitionsnivån i relation till hur många gånger ni ska fira. Vill ni fira flera gånger per år kanske kalasandet inte ska kräva tre veckors planeringstid och kosta så mycket. Handlar det om en speciell dag om året kan ni slå på lite större!För barn handlar kalas oftast om roliga dekorationer, en smarrig tårta, lekar och möjligen en liten present. Ska ni fira som familj borde kalaset anpassas efter barnen. Köp in ett gäng roliga hattar i olika teman och färger. En familjemedlem kan få i uppgift att välja ut en hatt åt alla andra och nästa år är det någon annans tur att välja.För att minska förberedelserna kan ni göra allting tillsammans. Köp in ingredienser till tårtan på väg hem från jobbet och låt alla hjälpa till att baka och dekorera. Medan en person hänger upp dekorationer, kan en annan duka medan en tredje påbörjar middagen.

Fördelar med eget firande

  • Skapar ett starkare band inom familjen
  • Barnen har något att se fram emot
  • Ni åsidosätter tid att umgås med varandra
  • Ni har roligt!
  • Skapar ett firande anpassat efter er familj

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/