Med husdjur ombord på båt

Greg Persson

Sommaren är här och få saker är så härliga som en tur med båten. För den friluftsintresserade djurägaren kan det även vara både kul och praktiskt att ta med djuret ut till sjöss. Djur och båt kan gå hand i hand förvånansvärt väl, men det kräver givetvis en del förberedelser för att göra det så kul och tryggt som möjligt.

Vad man ska tänka på

Det finns en del saker att ha i åtanke innan du och din fyrbenta vän ger er ut på vattnet. Exempelvis är det viktigt att tänka på faror som kan finnas ifall hunden dricker mycket saltvatten, vad som gäller vid algblomning, tecken på skada eller sjukdom, eller vad du ska göra vid en olycka.

Vad behöver du skaffa?

Hunden behöver alltid färskt vatten och en skön och trygg plats att befinna sig under båtturen. Det är även alltid smart att ha med sig ett första hjälpen-kit för både mänskliga passagerare och de fyrbenta likaså. En av de viktigaste aspekterna är att ditt djur har en lämplig flytväst av god kvalité. Denna ska vara anpassad efter djurets vikt, och det är alltid bra att ha ett handtag på ryggen för extra säkerhet. För att hitta den perfekta flytvästen, ta en titt på Erlandssons brygga!

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/