Glädjen att få vandra i naturen

Greg Persson Utomhus

Jag har ett stort intresse av att vistas ute i naturen, och många gånger blir det tyvärr bara en snabb sväng ut med hundarna så dom får springa av sig en stund och att jag själv får andas frisk luft  och på något vis nästan meditera medans jag promenerar där mellan tallarna. Andra gånger så kan det bli så att resterande i familjen följer med eller någon bekant som kommer och hälsar på. Och då kan det bli längre turer, man packar med sig matsäck och är ute hela dagen om vädret och orken tillåter.

Renar

Vi försöker även någon gång eller ett par gånger per år att åka upp till fjällen och uppleva den storslagna naturen, de vackra fjällen, skogen och sjöarna. Att göra fjällvandringar tycker vi om, det kanske bara blir kortare dagsturer så att hundarna kan få springa sig ordentligt trötta på de fria vidderna. När vi går dessa turer så ser vi till att vi har ordentliga kläder för våra fjällvandringar som håller för lite påfrestningar. Framförallt har vi köpt ordentliga vandringskängor som vi vet fungerar i alla väder, dessa har vi skött om och smort in under tiden vi haft dom och dom blir bara bättre och bättre för varje år som går.

Upplevelsen att se den vackra sikten från en fjälltopp men inte kunna uppskatta det för att både mina och min familjs fötter både värker och är blöta var inte rolig. Som tur är är det inte något vi kommer behöva uppleva igen efter vi investerade i riktiga skor. Man brukar säga att det finns inga dåliga kläder utan bara dåliga kläder. Jag skulle vilja bredda det till att det inte finns några dåliga vandringsmarker, bara dåliga skor. Ett par riktigt bra och sköna vandringskängor gör all skillnad när man ska vandra ett tag. 

fjällvandringNär man väl fixat skorna så finns det fortfarande många saker att förbättra och göra fjällturerna bättre.

Vi har också köpt sköna byxor och annat som är nödvändigt för en flerdagstur eller dagstur på fjället. Framförallt så så är naturen det viktiga, men självklart om jag har bekväma kläder och skor när jag är ute och vandrar så blir ju upplevelsen mycket större. Tipset för i dag är att surfa in på Länna Sport och kolla in deras sortiment och se om du hittar något till din nästa fjällvandring. I min upplevelse finns det alltid något att förbättra.

Det finns en hel del väl genomtänkt vandringsutrustning och att lägga några kronor extra för att få bra grejer är värt det i det långa loppet. En riktig vandringsryggsäck, väl anpassade kläder och fotriktiga skor allt det som minimerar risken för det ack så onda och upplevelseförstörande skavsåret är väl spenderade pengar. Jag vill kunna njuta utav vandringen, naturen och upplevelsen utan att ha ont eller känna obehag.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/