Ekologisk mat utomhus i naturen

admin Djur

Ekologisk mat är något som under de senare åren blivit allt mer populärt på de svenska köksborden, vilket inte är så konstigt då det hela tiden kommer rapporter och forskning om hur konventionellt och industriellt producerad mat i längden både skadar miljö och hälsa.

Att laga ekologisk mat hemma i köket går förstås alldeles utmärkt. Riktigt roligt blir det dock om man lagar den direkt i naturen och allra helst ska man ju också på något sätt förvärvat den på egen hand. Det allra lättaste sättet att själv skaffa ekologisk mat på är att antingen jaga eller fiska.

Viltkött är det i särklass mest miljövänliga kött man kan äta eftersom djuret dels är uppfött på vad skogen erbjuder, dels så har djuret under hela sin livstid strövat fritt och inte varit instängt i någon box, vilket är fallet med många djur som idag an används i köttproduktion. Dock kan det i många fall vara ganska omständligt att tillreda till exempel en hel älg på plats. Lättare är det givetvis då att fiska och när man sedan förhoppningsvis fångat fisken, grilla den på plats.

De flesta fiskar är relativt enkla att rensa och sedan grilla direkt på plats. Till fisken kan man sedan äta exempelvis ekologisk potatis och ekologiska grönsaker, vilket oftast blir väldigt gott. Har man inte möjlighet att själv gå ut i skog och mark och ”skaffa” mat går det givetvis även alldeles utmärkt att handla ekologisk mat i affären som man sedan äter på plats ute i naturen.

Saknar man tillagningsmöjligheter ute i naturen är så kallad raw food ett jättebra alternativ, då detta är mat som inte behöver tillagas utan äts rå. Vanliga ingredienser vad gäller raw food är grönsaker, frukt samt nötter och fröer av olika slag. Eftersom en del raw food kräver att ingredienserna mixas i en matberedare kan de vara bra att ha gjort detta innan man ger sig ut. Alternativt har man med sig en batteridriven stavmixer eller motsvarande.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/