Aktiviteter för hunden

Greg Persson AktiviteterDjur

Har man skaffat sig en hund så gäller det att man aktiverar hunden, vissa hundar kräver mer aktivitet än andra. Blir hunden aktiverad så kanske den inte hittar på något annat rackartyg eller bus.dog-trainingDet finns många bra aktiviteter som går ut på att ge den fyrbenta vännen lite hjärngympa och fördelen med dessa aktiviteter är att du inte behöver så mycket förberedelser utan det fungerar att göra under en promenad eller hemma vid ute på gräsmattan.Vintertid så kanske man helst håller till inomhus men en del aktiviteter går att utföra utomhus och ser man till att både husse/matte samt hund är rätt klädd så bör det inte vara några problem, skaffa hem hundkläder Hurtta så klarar sig hunden garanterat för alla väder.

Aktivitetstips

  • Att träna in rulla runt så är det vara en fördel använda sig av hundgodis som belöning, börja med att be din hund att lägga sig för att sedan få hunden att lägga sig på sidan, belöna med hundgodis så den vet att den gjorde något som du ville och att det var rätt. Det svåra kan vara att få hunden att komma över på rygg och rulla över på andra sidan, men med repetitioner och belöning så kommer hunden att veta att du vid ett sagt kommando till exempel rulla att rulla runt och då få en hundgodis.
  • Att söka utomhus utslängda hundmat kan vara ett sätt som är enkelt när du inte själv har tid att aktivera din hund. Släng ut en näven hundmat på gräsmattan och låta hunden söka upp sin mat, detta är en bra metod om du har en hund som slänger i sig maten från sin matskål att leta upp och äta en kula åt gången.
  • Vänta på varsågod är något som kan vara trevligt att hunden gör, det är ett klassiskt trick man kan lära sin hund och enklast gör man detta genom att lägga sin hund och lägga något som hunden tycker om en bit framför hunden, skulle hunden försöka ta godbiten putta undan den med ett nej och vänta till hunden tittar på dig då är det varsågod och hunden får ta godbiten. Repetera tills att hunden förstår hur det fungerar.

Alla trick eller aktiviteter innebär en del repetitioner och beroende på om det är en lättlärd hund eller inte så blir repetitionerna efter hur hunden fungerar. En del lär sig snabbare än andra, precis som vi människor. Kolla upp om du kan gå med i någon brukshundsklubb i närheten där du bor så kan du säker få hjälp och stöd av andra som vill träna sina hundar.Lycka till med din hund och de aktiviteter ni tar er för.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/