Rätt mat till djuren

Greg Persson Djur

Vi älskar våra djur och vill dem alltid deras bästa. Detta betyder att man ska försöka göra deras dagar glada och nätter lugna. Men även saker som att ge dem rätt sorts mat kommer att göra djuren mycket gladare och friskare.

Katter

Katter ska gärna ha både torrfoder och blöt mat. Katter får det mesta av sitt vätskeintag genom fångade bytesdjur, därmed känner de inte av lika lätt om de är törstiga. Äter katten mycket torrfoder ska den också dricka tillräckligt med vatten, ungefär en halv deciliter per kroppskilo. Det man kan se till att göra är att köpa juniormat medan de är små och vidare till vanlig kattmat när de når vuxenålder. Se över hur mycket katten äter och hur detta påverkar kattens vikt. Justera mängden mat därefter.När katterna börjar bli gamla så rör de inte lika mycket på sig och behöver inte lika energirik mat. Då kan man köpa mat för äldre katter som är bättre för deras mage och energinivå.

Hundar

Hundar kommer i så många olika raser så det kan vara svårt att veta vilken mat de mår bäst av. Det bästa tipset är att lyssna till uppfödaren och se vad denne har för råd. De är trots allt specialister på denna ras och vet vilket mat och energibehov rasen behöver.Helfoder kan man köpa överallt och överlag är denna typ av mat jättebra. Den innehåller allt hunden behöver och är noga testat. Men som sagt, gå först och främst efter vad rasen behöver och justera mängden utefter det.

Hästar

Hästar behöver mycket foder för att må bra och för att bli mätta. Hos hästar brukar man beräkna mängden foder, vanligtvis grovfoder, beroende på vikt och hur hårt hästen arbetar. En tävlingshäst behöver därmed betydligt näringsrikare grovfoder än en vanlig fritidshäst.På Grovfoderbörsen kan du räkna ut hur mycket grovfoder din häst behöver. Du fyller bara i typ av häst, vikt, hur lätt din häst har att lägga på sig hull samt hur hårt eller lätt hästen arbetar. På så sätt behöver man inte köpa flera olika typer av foder för tusentals kronor och prova sig fram.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/